Orde van Octrooigemachtigden

Orde van Octrooigemachtigden

“Op het scherpst van de snede binnen technologie, recht en bedrijfsstrategie.”

Over ons

Heb je een technische of exacte achtergrond en wil je dit combineren met recht? Heb je affiniteit met technologie, innovatie en bedrijfskunde, maar ook met taal en communicatie? Dan is het vak van octrooigemachtigde iets voor jou.

Octrooigemachtigden werken op het scherpst van de snede binnen technologie, recht en bedrijfsstrategie en adviseren hun klanten op het gebied van technologische ontwikkeling.

Als je een exacte of technische opleiding hebt op masterniveau kun je met een driejarige juridische vervolgopleiding octrooigemachtigde worden. Je adviseert uitvinders hoe ze kennis, producten en ideeën kunnen beschermen.

Je werkt met uitvinders en met bedrijven die hoogwaardige technologie ontwikkelen, vaak in internationaal verband. Ook kom je veel in contact met juristen en andere IE-specialisten, voer je samen met een advocaat rechtszaken bij IE conflicten en speel je een rol bij de bedrijfsstrategie van je klanten.

Er is veel vraag naar octrooigemachtigden, bij octrooigemachtigdenkantoren en in de industrie. Door je gewilde specialisme ben je verzekerd van een uitstekend salaris. Wil je meer weten over het vak? Kom ons dan opzoeken tijdens ASConnect!